Cookiepolitik - bliver det kedeligere?

Jeg fandt mit 10 år gamle startup-pitch! (1 af 2)

Min familie og jeg er for nyligt flyttet fra vores lejlighed på Østerbro til et hyggeligt rækkehus i Lyngby. Det medfører naturligvis en række praktiske opgaver såsom ned- og opbakning. Mit i udbakningen støder jeg på en kopi af min allerførste startup-præsentation, som jeg lavede med en god ven for snart 10 år siden. Jeg bliver næsten pinlig af at se på præsentationen med erfaringer, fra mit nu 30 årige, liv, men ikke desto mindre er der også en smule beundring over den kun 21 årige jyde, der tog til København og forfulgte en ide. Selvom præsentationen både var for lang og uden en reel forretningsplan blev vi lyttet til på iværksættercentret på Copenhagen Business School. Der kom ikke noget konkret ud af mødet – ikke at vi havde en ide om, hvad mødet egentlig skulle medføre, men det var blot et faktum. Ikke desto mindre tog jeg to ting med derfra – én min gode ven var nok mest med for hyggens skyld. Det andet og vigtigste input var ‘fokus’.

Vi præsenterede ideen om en studiehjemmeside, der skulle hjælpe studerende med alt fra mødet med København, eksamensangst, økonomi, uddannelser og selvfølgelig boligmulighederne (kollegie). Det var et stort brød at slå så mange forskellige emner op på en gang. Rådet fra iværsættercentret var derfor at fokusere på en enkelt af de i alt seks forskellige grene, som den oprindelige hjemmeside skulle fokusere på.

Jeg frasorterede fem emner og endte med at gå efter ‘kollegier’. Det skyldes ikke mindst, at jeg selv boede på et kollegieværelse på Nørrebro, og at jeg selv havde oplevet hvor uigennemskueligt markedet for kollegier- og studieboliger var. Samtidig havde jeg relativt hurtigt fået et indblik i flere kollegiers eksistens, og med lidt research fandt jeg ud af, at der var mange gode kollegier, men at markedet i den grad manglede transparens. Uden nogen forretningsplan, erfaring med online marketing eller i øvrigt viden om hvordan jeg skulle lave en hjememside, så beslutatede jeg mig for at jeg skulle lave en hjemmeside. Den skulle hjælpe andre studerende til at bedre at forstå mulighederne indenfor kollegie- og studieboliger i København.

En lang proces fulgte med ideer om navn, logo, funktioner på hjemmesiden osv. Navnet blev, kbh-kollegier.dk, og logoet kan du se nedenfor.

Første navn og logo til min kollegiehjemmeside.

Jeg var smadder stolt, og synes på daværende tidspunkt, at det var innovativt med tag over “KBH”, som naturligvis refererede til kollegieboligerne.

Den første hjemmeside lavede jeg selv i et gammel Apple-program ved navn Iweb. Jeg har fundet et gammelt eksempel, som dog halter lidt med nutidens systemer.

Et møde kalder, og jeg bliver derfor nød til at runde af for nu. Historien er ikke slut endnu for, der er sket meget siden jeg for snart 10 år siden troppede op på iværksætterkontoret. Men resten af historien må du have til gode. I mellemtiden kan du se hvordan kbh-kollegier.dk ser ud i dag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookiepolitik - bliver det kedeligere?